OBISK PRI ZDRAVNIKU HOMEOPATU

Prvi obisk pri zdravniku homeopatu je običajno daljši kot pri zdravniku šolske medicine in lahko traja (če gre za kroničnega bolnika) uro, do uro in pol. Kontrolni obiski trajajo 10 do 20 minut, kar je približno toliko kot v običajni ambulanti.

 

Zdravnik homeopat izbere zdravilo predvsem na osnovi podatkov, ki jih dobi s spraševanjem bolnika, zato sprašuje precej podrobno in v nekaterih primerih specifično za homeopatijo. Zanimajo ga tudi stvari, ki jih zdravnik šolske medicine običajno ne vpraša, saj za njegov način dela niso pomembne, lahko pa so ključne za predpis pravega homeopatskega zdravila. Izvidi različnih specialistov, ki jih je bolnik že obiskal, niso odveč, saj tako lažje oceni bolnikovo stanje.

 

Trajanje homeopatskega zdravljenja je odvisno od različnih dejavnikov, kot so: vrsta bolezni, dolžina trajanja bolezni, spremembe, ki jih je bolezen že povzročila v organizmu, starost bolnika, discipliniranost bolnika itd. Zdravljenje je seveda odvisno tudi od veščine zdravnika homeopata. Traja lahko od nekaj mesecev do več let ali celo doživljenjsko, lahko tudi s krajšimi ali daljšimi presledki, ko bolnik ne potrebuje homeopatskih zdravil. Pri enostavnih primerih (to velja predvsem za akutna stanja) lahko zadostuje že ena ali dve dozi zdravila.

 

Prve homeopatske anamneze po telefonu praviloma ne delamo, saj nam lahko uidejo ključne informacije za predpis zdravila. Izjemoma lahko po telefonu opravimo kontrolni pogovor, če bolnik ne more do nas. Jemanje homeopatske anamneze s pomočjo anketnih obrazcev preko interneta, ne da bi bolnika sploh videli, je v nasprotju s pravili homeopatije.

 

Kontrolni pregledi pri kroničnih bolnikih so približno na en do dva meseca, odvisno od vrste in težavnosti bolezni, pa tudi potence zdravila, ki jo uporabljamo. Na začetku zdravljenja so lahko pogostejši, kasneje pa tudi na daljše razmike. Zdravljenje običajno poteka istočasno samo z enim zdravilom, s katerim skušamo pokriti ključne bolnikove težave.

 

 

 

 

© Miloš Žužek 2006 - 2022