KAJ LAHKO ZDRAVI

S homeopatijo lahko zdravimo bolezni, ki jih je mogoče zdraviti z zdravili. Zdravimo lahko bolezni, ki so funkcionalne narave in bolezni, kjer nimamo nepopravljivih okvar na organih in tkivih. Takšne so na primer težave z želodcem zaradi prekomernega izločanja želodčne kisline, anksioznost, depresije, nespečnost, različne kožne težave, migrenski glavoboli, alergije, revmatične težave v začetni fazi, težave s ščitnico, menstrualne težave, menopavzalne težave, ponavljajoči infekti, hiperaktivnost pri otrocih, težave pri učenju itd.

 

Pri hudih degenerativnih in drugih obolenjih, kjer je prišlo do nepopravljivih okvar na organih in tkivih (na primer hude degenerativne okvare hrbtenice in sklepov, okvare srčnih zaklopk, hude okvare ledvic in drugih notranjih organov itd.), ozdravitve ne moremo pričakovati, možno pa je težave lajšati ali upočasniti napredovanje bolezni. Stare ljudi, ki imajo veliko kroničnih težav, je seveda težje zdraviti kot mlajše, pa tudi učinki zdravljenja so pri starejših omejeni. Najhitreje lahko homeopatija pomaga otrokom in tistim, ki nimajo dolge zgodovine kroničnih težav.

 

V homeopatiji ne poznamo specializacij po posameznih področjih, saj je vsakega bolnika treba obravnavati celostno, princip zdravljenja pa je vedno enak.

 

 

 

 

 

© Miloš Žužek 2006 - 2022